2017 trendjei: a konyhaszigetek hódítása

2017.09.21. Releváns

2017-ben hódítanak a konyhaszigetek, joggal mondhatjuk, hogy ez lett a legmenőbb trend idén. Íme néhány design, amik téged is garantáltan megihletnek majd!

A konyhák nem csupán az étel elkészítésének és elfogyasztásának helyszínei. Egy modern otthonban a konyha szerves részét képezi a lakóhelynek, ezért fontos, hogy hűen tükrözze annak hangulatát és hogy mintegy kirakó darabkaként illeszkedjen az otthon különböző részei által alkotott képbe. Ez a legmodernebb, pár példa garantáltan téged is megihlet majd, gyönyörűek!

1. Pados ülőhely
Ez az ötletes darab egyszerre három szerepet is ellát konyhaszigetként, ülőhelyként és – a benne elhelyezett polcok és szekrényeknek köszönhetően – tárolóként is. A bútor alapja eszpresszó színű, kvarc munkalappal.

2. Látványos elemek
Ezt a konyhaszigetet a fakó cseresznyefa és a szürke színek uralják, ráadásul két pár díszes oszloplábbal is rendelkezik, amitől egy egyszerű bútor érzetét kelti. Kvarcból készült munkalapja tökéletesen beleillik a konyha színvilágába.

3. Vízesés sziget
Az ilyen letisztult és modern konyhaszigetek az utóbbi néhány évben váltak igazán népszerűvé. Az üreges szekrény lényegében néhány falból áll csupán, ezzel lehetővé teszi, hogy kényelmesen használhassuk akár étkezőasztalként is.

4. Borszekrényes konyhasziget
Ez a konyhasziget a fent említettekhez hasonló anyagokból készült, azonban egy érdekes és nagyon hasznos kis extrát tartalmaz – a sziget alapvető funkciói mellett egy miniatűr borszekrényként is funkcionál.

5. Váltakozó magasságok
Ha szeretnéd stílusosan elkülöníteni egymástól az ételek elkészítésére és elfogyasztására szánt részeket, akkor vess egy pillantást erre az ötletes megoldásra. A alacsonyabb rész az előkészületi feladatok, a magasított rész pedig az étkezés számára optimális.

6. Eltérő színek
A konyhaszigetnek nem feltétlenül kell tökéletesen passzolnia a helység többi bútorához. A vizuális hatás fokozása érdekében használj különböző színeket, a képen látható konyhához hasonlóan. Az egyetlen egyező elem a sziget és a szekrények között a sötét munkalap.

7. Festett szigetek
Ha a hagyományos fa textúrájú vagy fehér konyhaszigetek nem illenek bele a helység stílusába, akkor próbálj ki különböző színeket, hogy megtaláld a legmegfelelőbb külsőt.

8. Kompakt konyha, kompakt sziget
A zsúfoltabb városi lakásokban és a kisméretű házakban is egyaránt érdemes helytakarékos megoldásokra törekedni – ebbe pedig a konyhasziget is beletartozik. Kis mérete ellenére két ülőhely, némi tárhely és egy csap is elfért rajta.

(Forrás: almaimotthona.hu)

Téged NEM érdekelnek a cikkek? MOST akarod eladni az ingatlanod? Akkor töltsd ki ezt a kérdőívet MOST!

Ha Te is keresed új otthonod, vagy eladnád meglévő ingatlanod, ne habozz vedd fel velünk a kapcsolatot >>>

Még több cikket felújítással kapcsolatban itt találsz >>>