Sziklakert házilag

2016.05.30. Releváns

A sziklakert építésében kívánunk segítséget nyújtani ezzel a cikkel: miből készül, hová helyezzük, mire figyeljünk az építése során? Rövid leírás a sziklakert házilagos építéséről, egy tapasztalt szakembertől, olvasd el te is, megéri!

Sziklakert házilag

A virágfelületek különleges képviselői a sziklakertek, kiemelkedő hegyvidéki táj hangulatát idézhetik meg. A kövek és a növények egymás hatását erősítik, kiemelik szépségüket, látványosságukat.
Házilag is készíthetünk sziklakertet, ezzel az írással kívánunk segítséget nyújtani.

A sziklakerthez használt anyagok lehetnek kisebb-nagyobb sziklák, kavicsok, kövek. Sziklakerti növények lehetnek örökzöldek, inkább törpe növésűek (pl. Juniperus squamata, Chamaecyparis obtusa Nana Gracilis), évelő növények (pl. Lángvirág, Harangvirág, Pázsitszegfű, Gólyaorr, Szívvirág)

02

Sziklakert építésének menete

-Helyszín kiválasztása: lehetőség szerint olyan helyet válasszunk, ahol a figyelem középpontjába tud kerülni, legtöbbször kerti tavak kiegészítéseként szokták alkalmazni, együttes hatásuk rendkívül esztétikus.

-Építésének tervezése: milyen anyagból, mekkora legyen a mérete, milyen növények kerüljenek a sziklakertbe.

-Építése: először az alakját kell kirajzolni sziklákkal, földkupaccal, ügyelve arra, hogy megfelelő ültető helyeket hagyjunk a sziklák között, tetszés szerint lehet elhelyezni a köveket, a végére hagyva a növények ültetését. A növényeknél figyelni kell a megfelelő távolságokra, mivel a talajtakarók terjeszkedni fognak a későbbiekben. A vízelvezetés érdekében a sziklakert alsó részét érdemes feltölteni apró kaviccsal, homokkal. A lapos kövek is segíthetnek esős időben a vízelvezetésben. A sziklák típusai egyformák legyenek (színben, anyagban), mivel így mutatnak szépen. A lapos kövek is segíthetnek esős időben a vízelvezetésben.

(Forrás: almaimotthona.hu)

Téged NEM érdekelnek a cikkek? MOST akarod eladni az ingatlanod? Akkor töltsd ki ezt a kérdőívet MOST!

Ha Te is keresed új otthonod, vagy eladnád meglévő ingatlanod, ne habozz vedd fel velünk a kapcsolatot >>>

Még több cikket felújítással kapcsolatban itt találsz >>>